Home » Tips RumahTangga » Cara Mengurut Zakar Ketika Bersetubuh » Cara Mengurut Zakar Ketika Bersetubuh

Cara Mengurut Zakar Ketika Bersetubuh

Cara Mengurut Zakar Ketika Bersetubuh

Zakar adalah anggota tubuh yang sukar dikawal oleh minda. Adalah sukar bagi lelaki normal untuk memerintahkan zakarnya menegang mengikut sesuka hati. Ereksi atau ketegangan zakar antara lain digerakkan oleh deria penglihatan, sentuhan dan bau yang menghantar mesej ke otak untuk merembes hormon jantan dan seterusnya menggera zakar untuk tegak kerana terangsang atau berahi apabila bersama perempuan.Oleh kerana saiz, tahap kekerasan dan bentuk zakar merupakan faktor-faktor bagi memudahkan isteri mencapai klimaks dan inzal, maka disebutkan bahawa teknik mengurut zakar pada liang faraj isteri adalah satu latihan yang perlu dipelajari oleh suami.

Salah satu cara bagi memuaskan isteri ialah dengan membuat faraj isteri dapat merasakan zakar mengurut dan mengusap keseluruhan liang faraj atau vagina dalam setiap dayungan. Ini akan hanya dapat dilakukan apabila suami dapat mengawal kepala zakarnya agar boleh kembang dan kuncup apabila dikehendaki. Tekniknya dan Cara Mengurut Zakar Ketika Bersetubuh ialah seperti berikut :

  • dayungan masuk – kuncupkan kepala zakar apabila menusuk ke dalam faraj
  • dayungan keluar – kembangkan kepala zakar apabila menarik zakar dari faraj

Melalui cara yang disebutkan tadi, isteri akan merasa seluruh urat-urat di dalam farajnya dibelai dan diusap oleh zakar, dan ini akan memberi nikmat dan kelazatan seks yang tidak terhingga pada isteri.

Cara melatih zakar untuk responsif kembang-kuncup ialah melalui urutan dan perlu disertai dengan kaedah pernafasan tertentu. Ketika bangun pagi, semasa zakar masih tegang, ambil sedikit Minyak lintah atau sensaoil dan gosokkan pada tapak tangan supaya panas. Tuam tapak tangan pada bahagian pinggang dan urut dari hala atas ke bawah.

Terdapat beberapa pendekatan serta tujuan mengurut zakar :

Cara Mengurut Zakar Ketika Bersetubuh

  • bagi mengubati tanda-tanda awal penyakit mati pucuk dan lemah tenaga batin
  • untuk mengatasi masalah pancutan awal atau ejakulasi pramatang
  • tujuan membesarkan dan memanjangkan zakar. Menurut ilmu tabib Cina, zakar boleh ditambah saiz sehingga 1 hingga 2 inci. Namun rawatan urut Melayu dan kitab-kitab Arab mencatat bahawa saiz boleh ditambah sehingga 4 inci. Malahan ahli Yoga India ada yang mampu memanjangkan zakar sehingga 14-inci !
  • bagi meningkatkan keampuhan dan keupayaan zakar – supaya zakar menegak lebih tegar dan galak, condong ke atas dan timbul urat-urat zakar serta kepala zakar kembang dengan garang seperti singa apabila menghadapi isteri ketika perstubuhan
  • mengurut zakar untuk meredakan gejolak nafsu – terutama kepada lelaki bujang atau suami yang berjauhan dari isteri [ tanpa menumpahkan air mani ] serta mengelak dari maksiat zina
  • sebagai latihan untuk menghadapi situasi sebenar persetubuhan. Urut zakar dengan latihan pernafasan tertentu boleh membantu suami mengawal kepala zakar untuk mengembang dan menguncup untuk kepuasan jimak pihak isteri. Sekaligus amalan urut ini berfungsi membantu ketahanan suami dalam senggama dan jimak

BERIKUT ADALAH PRODUK UNTUK MENGURUT ZAKAR YANG MUNGKIN DAPAT MEMBANTU MASALAH KELAKIAN ANDA

Minyak Urut Zakar

sensaoilSensaoil hot_icon
Untuk membantu memulihkan masalah kesihatan dalam kaum lelaki
RM40.00

minyaklintahgunungMinyak Lintah Gunung hot_icon
Menjadikan zakar anda kuat, tegang, tahan lama, besar dan panjang
RM40.00