Home » Artikel » Petua Melicinkan Kulit Wajah » Petua Melicinkan Kulit Wajah

Petua Melicinkan Kulit Wajah

petua melicinkan kulit wajahPetua Melicinkan Kulit Wajah

Kulit Wajah

Ada sesetengah individu yang menganggap ia adalah sebahagian daripada kecantikan paras rupa. Oleh itu, menjaga kulit wajah sangat penting kerana ia merupakan imej bagi seseorang individu. Kalau kulit muka nampak kurang bermaya atau kurang sihat, ia menyukarkan mereka untuk melakukan kerja seharian.

Adakah anda mempunyai masalah dengan kulit wajah anda? Masih tercari-cari bagaimanakah cara untuk melicinkan kulit wajah anda ? Jom cuba petua di bawah ini :

Tips dan Petua Melicinkan Kulit Wajah

1. Ambil tepung pulut can campurkan sedikit air. Sebelum tidur, sapukan di bahagian muka anda dan apabila bangun pada keesokkan harinya, cuci muka anda dengan air suam. Amalkan dua kali seminggu.

2. Gosokkan serbuk teh yang telah digunakan ke kulit muka anda. Biarkan selama tiga hingga lima minit sebelum dicuci sengan air suam. Amalkan selalu bagi menampakkan kesan yang ketara.

3. Kisar dua biji buah tomato bersama sedikit gula dan air. Tapiskan dan minum airnya di setiap pagi. Lakukan sekerap yang mungkin agar kulit muka anda bertambah licin.

4. Ambil wap air nasi atau buih atau yang sedang ditanak. Sapukan pada muka anda dan biarkan selama 30 minit. Lakukan setiap hari dan anda boleh lihat hasilnya.

5. Ambil seikit beras dan rendam selama dua hari. Kupas sengkuang dan kisar bersama kunyit serta beras yang telah direndam tadi. Sapukan pada kulit muka anda setiap hari dan lihat hasilnya.

Tetapi saya ingin berkongsi produk Collagen yang sangat baik dan cara mudah cerahkan kulit, malah bertindak dengan kuasa 5 dalam 1. Ianya amat mudah untuk diamalkan, pasti mampu dilakukan oleh sesiapa sahaja sebab ianya amat mudah dan ringkas. Ramai yang sudah menggunakannya dan berjaya cerahkan kulit dalam tempoh 14 hari atau kurang dari itu !!

Gluta Collagen Berry’s Berkesan Untuk Cerahkan Kulit, ANDA Pasti Remaja !!

ANDA kena baca lanjut DiSini

mencerahkan-kulit-wajahP/s : Kulit wajah harus dijaga sepenuhnya.