Home » Artikel » Petua Suami Mengasihi Isteri » Petua Suami Mengasihi Isteri

Petua Suami Mengasihi Isteri

Petua Suami Mengasihi Isteri

Artikel ini membicarakan mengenai perkongsian tips, panduan, teknik, kaedah, rahsia, cara bagaimana atau petua suami mengasihi isteri. Petua suami mengasihi isteri ini haruslah difahami oleh semua para suami. Para suami yang benar-benar memahami tips, panduan dan petua suami mengasihi isteri akan mampu menyumbang kepada kebahagiaan rumahtangga. Suami dan isteri akan hidup aman, ceria dan bahagia apabila suami dan isteri saling kasih mengasihi, sayang menyayangi. Petua suami mengasihi isteri ini haruslah sentiasa difahami dan dihayati sebaiknya oleh para suami ini.

petua suami mengasihi isteri

Cara bagaimana panduan petua suami mengasihi isteri

1. Sabar dan tenang apabila mendengar cerita dan masalah isteri.

2. Pamerkan kasih sayang apabila dikhalayak ramai. Jangan abaikan isteri atau tinggalkan beliau jauh bila berjalan.

3. Bila berpegang tangan, jangan biarkan tangan longlai.

4. Buatkan air minuman atau seumpamanya sekali-sekala.

5. Bila makan diluar, jangan harapkan isteri sahaja yang memilih tempat untuk makan.

6. Berkongsilah masalah dengannya, cuba dengar pendapatnya.

7. Pujuklah dia dan tenangkan hatinya sekiranya dia dalam kesusahan. Ketika ini dia benar-benar inginkan anda di sisinya.

8. Jangan kedekut memberi pujian kepadanya kerana dia berhak mendapat pujian.

9. Berbincanglah  selagi anda boleh berbincang dan berbincanglah bersama-sama dalam menyelesaikan sesuatu masalah. Jangan anda menggunakan kuasa veto anda dalam membuat keputusan.

10. Cuba memahami keinginannya dan kemahuannya. Sesetengah wanita tidak suka menyatakan secara terus terang tentang apa yang mereka inginkan, kadang-kadang mereka suka berkias dan memberi contoh ‘cerita orang lain’ kepada anda.  Oleh itu, anda haruslah peka dan gunakan kebijaksanan anda untuk memenangi hati nya.

Demikianlah 10 petua suami mengasihi isteri yang boleh diamalkan dan dilakukan suami kepada isteri. Diharap dengan petua mengasihi isteri ini akan menjadikan rumahtangga suami isteri anda kekal bahagia, aman dan ceria. Dengan sama-sama menjaga perhubungan suami dan isteri, rumahtangga, in sha Allah bahagia dan baik.

petua suami mengasihi isteri

Pesanan Saya kepada pelawat-pelawat; untuk kita bersama-sama berusaha untuk yang terbaik kepada diri & pasangan kita. Jika kita atau pasangan menghadapi sesuatu masalah yang menyebabkan perhubungan kita menjadi renggang, kurang dan tak seperti dulu.. Maka, ambillah inisiatif untuk menyelesaikannya. Jangan hanya mengharapkan pasangan; (baik suami atau isteri), tetapi ambilah sikap mulakan dulu untuk setiap yang baik. Kerana matlamat kita semua sama iaitu Ke Arah Rumahtanngga Yang Bahagia, Ceria, Berkat & Mendapat Rahmat Allah. Kepada si isteri, jadilah isteri yang taat pada suami & Allah, kerana dengan itu ANDA mampu mendapat janji Syurga Allah. Kepada si suami, sama-sama kita membentuk isteri-isteri, juga anak-anak kita untuk berada dalam landas Nabi SAW & Agama Allah…

Jika memilih satu produk untuk diri, maka pilihlah juga produk MUNGKIN SEBAGAI HADIAH buat pasangan ANDA. Semoga perhubungan kita suami isteri bahagia, ceria & penuh kenikmatan. Moga dengan usaha kita ini, kita semua mendapat ganjaran, keberkatan, keredhaan & rahmat Allah yang tidak terhingga di dunia & di akhirat kelak. Amin…