Home » Artikel » Teknik Dan Cara Urutan Cakar Harimau » Teknik Dan Cara Urutan Cakar Harimau

Teknik Dan Cara Urutan Cakar Harimau

Teknik Dan Cara Urutan Cakar Harimau

Sentuhan seperti dakapan, belaian dan urutan merupakan teknik penting yang perlu diamalkan oleh suami isteri untuk mengekalkan keintiman. Di dalam kitab-kitab Melayu lama ada ditunjukkan teknik-teknik urutan yang disyorkan kepada pasangan yang telah berkahwin. Berikut adalah Teknik dan Cara Urutan Cakaran Harimau vs Hari-hari Mau yang dipopularkan oleh Ustazah Nur Baayah satu masa dahulu.

Teknik Dan Cara Urutan Cakar HarimauLangkah Pertama :
Dalam urutan cakaran harimau ialah seseorang isteri perlu mengurut tengkuk suami mereka dengan penuh kasih sayang memandangkan bahagian itu terdapat banyak urat tegang yang perlu diuraikan.

Langkah Kedua :
Mengurut pada bahagian bahu hingga ke lengan dan diikuti …

Langkah Ketiga :
Dengan membuat `jemput-jemput’ pada bahagian tulang belikat.

Langkah Keempat & Langkah Kelima
Merupakan sentuhan yang cukup penting dan perlu kreatif dan ia dimulai dengan `cakaran harimau’ – menggunakan kuku yang telah dipotong bermula dari bahagian tengkuk membawa ke pinggang.

Cakaran itu hendaklah diselang-selikan dengan urutan labah-labah, bermula dari pinggang hingga ke bahagian tengkuk. Perlu diingat cakaran itu hendaklah berupa cakaran manja dan dilakukan dengan penuh kasih sayang.

Langkah Enam
Dengan menggenggam kedua-dua tapak tangan dan kemudian tepuk-tepuk pada bahagian belakang badan suami dari atas hingga ke pinggang.

Langkah Ketujuh
Sebenarnya merupakan satu `bonus’ tambahan di mana setelah diurut, suami berasa tenang dan seronok.

Langkah Kelapan :
Selepas itu, bisikan kalimah sayang ke telinga suami

Langkah seterusnya , terpulanglah pada anda …Anda boleh sambung sendiri & Selamat Mencuba!!